Koniec tygodnia upłynął klasie 6a bardzo… smakowicie. Uczniowie wraz z paniami Anną Kłucjasz i Agnieszką Janusek wybrali się w piątek, 3 lutego, na warsztaty robienia najpopularniejszego włoskiego dania do pobliskiej pizzerii Da Grasso. Poinstruowani przez właścicieli lokalu, uczniowie chętnie zakasali rękawy i uformowali spody do pizz, na których kładli kolejne, wybrane przez siebie składniki. Wśród nich znalazły się wędliny, ser, oliwki, cebula, papryka, kukurydza czy ananas. Uczniowie wykazali się wielkim zaangażowaniem i finezją w dobieraniu i komponowaniu dodatków. Czekając zaś na upieczenie smakowitych placków, okazali niezwykłą cierpliwość, bowiem kuszące zapachy dochodzące z pieca, niejednemu przypomniały o zbliżającej się porze obiadowej. Czas oczekiwania na efekty swojej pracy młodzież z 6a przeznaczyła na wesołe rozmowy przy stole. Po chwili pizze były już gotowe i wszyscy zajadali się nimi do woli. Niektórzy pomyśleli także o rodzeństwie i część pizzy zanieśli do swoich domów. To był miło spędzony czas, warty powtórzenia!

autor: Agnieszka Janusek

 

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.