Jadłospis 31.03 – 11.04

Lp. Data Obiad
1. Poniedziałek

31.04.2025

Fasolowa z ziemniakami i chleb pszenno/razowy.

Makaron z sosem i mięsem wieprzowym. Surówka z białej kapusty, kompot wiśniowy.

Gluten, seler, laktoza, jajka.

2. Wtorek

01.04.2025

Szczawiowa z jajkiem i zacierką.

Prażucha z mięskiem i kapustą gotowaną, jabłko, kompot śliwkowy.

Gluten, seler, laktoza, jajka.

3. Środa

02.04.2025

Ukraiński z  chlebem pszenno/razowy.

Leniwe z masełkiem i bułeczką, sałatka owocowa, herbata z miodem i cytryną.

Gluten, seler, laktoza, jajka, miód, kakao.

4. Czwartek

03.04.2025

Zacierkowa.

Pulpet wieprzowy w sosie pomidorowym, ziemniaki, surówka z pekinki, kompot wieloowocowy.

Gluten, seler, laktoza, jajka.

5. Piątek

04.04.2025

Pieczarkowa z makaronem.

Ryba smażona, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłuszka. Herbata z miodem i cytryną.

Gluten, seler, laktoza, jajka, ryba, miód.

6. Poniedziałek

07.04.2025

Kalafiorowa z kluseczkami.

Jajko sadzone, ziemniaki, sałata z jogurtem. Kompot owocowy.

Gluten, seler, laktoza, jajka, kakao.

7. Wtorek

08.04.2025

Krupnik z kaszy.

Bryzol, ziemniaki, marchew gotowana, sok jabłkowy.

Gluten, seler, laktoza, jajka.        

8. Środa

09.04.2025

Kapuśniak z ziemniakami i chlebem pszenno/razowym.

Naleśniki z dżemem truskawkowym i sałatką owocową, herbata z miodem i cytryną.

Gluten, seler, laktoza, jajka, miód, kakao.

9. Czwartek

10.04.2025

Rosół z makaronem.

Pałeczki drobiowe, ziemniaki, fasolka zielona. Kompot truskawkowy.

Gluten, seler, laktoza, jajka.

10. Piątek

11.04.2025

Pomidorowa z makaronem.

Ryba z pieca, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej, herbata z miodem i cytryną.

Gluten, seler, laktoza, jajka, ryba, miód.

Zastrzega się możliwość zmian w jadłospisie

Koszt  obiadów za kwiecień 2025 wynosi – 1126,00 zł.  

Opłaty za obiady będą pobierane do 10.04.2025r.

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.